Znani so inovatorji leta 2023

Znani so inovatorji leta 2023

05. 07. 2024

»Eden glavnih namenov množične inovativnosti je, da ljudi spodbudi k razmišljanju,« je na Dnevu inovativnosti dejal Žiga Kogej, član uprave, in zbrane pozval, da izpostavljajo izzive in spodbujajo sodelavce k inoviranju in razmišljanju. »V vlogi govorca na tem dogodku sem zdaj že par let in vem, kako težko je vedno znova povedati nekaj novega na isto temo in se ne ponavljati, zato se čudim tistim, ki lahko predlagajo po več 10 ali pa celo 50 idej na leto na istem delovnem mestu. Vedno najdejo nekaj, da se da popraviti, izboljšati. Da se pri tem ne ponavljaš, je dober dosežek. Še posebej, če gre za že dolgo utečene in uveljavljene procese in produkte. Pri novih je biti inovativen bistveno lažje.«   

Znani so inovatorji leta 2023

Udeleženci konference so prisluhnili tudi predavanju prof. dr. Eve Boštjančič, ki je spregovorila o tem, kaj imata skupnega psihološka varnost in inovativnost, in za zaključek zaploskali inovatorjem leta 2023.  

Letos 2023 je obrodilo dobrih 2.700 idej. Komisija je inovatorje leta razglasila v 5 različnih kategorijah in podelila dve posebni priznanji – za posebne dosežke in življenjsko delo. In kdo so nagrajenci?

V kategoriji male izboljšave – posamezniki si je naziv inovatorja leta prislužila Aleksandra Markova (Kolektor KFH), med skupinami pa ekipa Proizvodnja režija Divizije A podjetja Kolektor Sikom, v kategoriji tehnične in druge izboljšave – posamezniki je bil za inovatorja leta izbran Silvo Lenarčič (Kolektor ATP), med skupinami pa sta si priznanje prislužili Borut Jeram in Marko Leskovec (Kolektor Mobility). Najboljši skrbnik inovativne dejavnosti po mnenju komisije je Ivan Kofol (Kolektor Sikom). Nagrado za posebne dosežke na področju inovativnosti je prejelo podjetje Kolektor Sinyung, nagrada za življenjsko delo pa je šla v roke Ludviku Kumarju.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice